2013. szeptember 9., hétfő

Pál apostol átka a hívőkön 1.

Nagyon sok hívő keresztény éli úgy az életét, hogy átok alatt van, és erről semmit sem tud. Még olyanok is, akik tanítanak az átkokról, és az azokból való szabadulásról. Pál apostol két átkáról nem sok szó esik, és nem is nagyon szokták hangoztatni, és még kevésbé szokták a hívők azt gondolni, hogy esetleg őket is érinti. A korinthusbelieknek írt levele végén ezt olvashatjuk:

"Ha valaki nem szereti az Úr Jézus Krisztust, legyen átkozott!" 1 Kor 16:22

Sokan azt hiszik, hogy ez a világról szól, a nem hívőkről, de ez nem igaz, mert Pál HÍVŐKNEK írta a leveleit! Ez a vers a levél befejezése, AZ ÜDVÖZLETNEK A RÉSZE, ezért egyértelmű, hogy kikhez szól!

Sokak számára a korinthusbeliekhez írt levél az egyik kibúvó, hogy "lám, közöttük is milyen hatalmas bűnök voltak, és mégis szenteknek nevezi őket Pál", de ez sem igaz. Pál sohasem nevezte a tisztátalanokat szenteknek, ő azt tanította, hogy vessék ki maguk közül azokat, akik "atyafi létükre" bűnben élnek, és még együtt se egyenek az ilyenekkel!

Pál apostol átka a hívőkre vonatkozik, és nem sokan fogják ezt a verset bekereteztetni, és kitenni a falukra! Pedig állítólag abban hisznek, hogy "a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra..." Ha hinnének ebben, azt mondanák, hogy:

"Isten azt mondta NEKÜNK, hogy ha nem szertetjük Jézust, akkor átkozottak vagyunk."

De ilyet nem igazán mondanak. És azt is mondanák, hogy:

"Nem csak SZÓVAL kell szeretnünk Őt, hanem CSELEKEDETTEL és VALÓSÁGGAL!"

Jézus azt mondta, hogy:

"Ez a nép SZÁJÁVAL közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; SZÍVE PEDIG TÁVOL VAN TŐLEM. Pedig HIÁBA tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai." Mt 15:8-9

Jézus szavait nem tanítják, különben elmondanák a követőiknek, hogy ha bűnben élnek, akkor MEGVETIK és GYŰLÖLIK JÉZUST! Olvasd csak el Jézus szavait, hogy mit mondott az ŐBENNE HÍVŐKNEK:

"BIZONY, BIZONY mondom nektek, MINDAZ, aki bűnt cselekszik, SZOLGÁJA a bűnnek... SENKI sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket GYŰLÖLI és a másikat szereti; vagy egyikhez ragaszkodik és a másikat MEGVETI." Ján 8:34, Mt 6:24

Lehet, hogy azt mondod, hogy "ok nélkül való átok nem száll az emberre", vagy, hogy "Krisztus váltott meg minket a törvény átkától...". Igen, teljes mértékben igazad van, az OK NÉLKÜL VALÓ átok az, ami nem száll az emberre, de ha hívő létedre bűnben élsz, akármilyen szép szavakat is mondasz Jézusnak, GYŰLÖLÖD ŐT, és ez jó ok arra, hogy számodra Krisztus áldozata SEMMIT se érjen, és Jézus vére az ítéletedet jelentse!

Ne dugd be a füledet, és gyere ki Pál apostol átka alól! SZERESD az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből! És az Urat, a te Istenedet imádd, és CSAK NEKI szolgálj!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése